Entrevista amb Diana Gómez


Quan vas saber que volies ser actriu?


Des de molt petita anava a classes de teatre i dansa, i sempre m'agradava pujar a l'escenari per fer les representacions de fi de curs. Però va ser veient una versió infantil d' "El mag d'Oz" que li vaig dir als meus pares: jo vull fer això.


Com vas viure el teu debut al cinema?


Va ser amb la pel·lícula de "Salvador" de Manel Huerga, on hi tenia un paper molt petit. Va ser molt especial i ho vaig viure amb molta il·lusió. Per un costat perquè sentia que formava part d'una gran producció, envoltada i protagonitzada per actors que admirava i admiro, i per una altra banda perquè em va permetre conèixer la història de Salvador Puig Antich.


I el teu paper com a protagonista amb la pel·lícula "Eloïse"?


És curiós perquè era el meu primer protagonista, però ho vaig viure amb molta tranquil·litat. Potser perquè realment no n'era conscient del tot del que significava o perquè el caràcter del meu personatge era semblant al meu i no em va ser difícil acostar-m'hi.


Ja has treballat en cinema, televisió i teatre. Què prefereixes?


Sé que sona típic, però realment no tinc cap preferència. Cada mitjà és diferent, però per mi l'important és que hi hagi una bona història i un bon personatge. És quan millor m'ho passo.


Tot i que ets molt jove, has treballat en diferents països. Com és interpretar en altres idiomes?


Bé, professionalment només he treballat en català i castellà, però sí he tingut la immensa sort de poder viatjar a països com Hongria, Lituània i Argentina gràcies a diferents projectes. Per mi és un luxe, perquè em permet conèixer països que potser jo no visitaria, gent de fora, altres cultures. És molt enriquidor.


Què ens en dius de Robert Pattinson? Vas tenir una escena amb ell, que finalment no es va emetre, oi?


Quan vaig rodar amb ell encara no havia rodat "Crepúsculo", així que no era tan conegut. Recordo que em va fascinar com li canviava la cara quan es posava en el personatge de Salvador Dalí. Mesos més tard, quan el vaig veure entregant un Òscar vaig pensar: "mare meva, i tu vas rodar amb ell!". Però al final tot queda en una anècdota.


Quins són els teus propers projectes?


Ara mateix estic rodant una TV movie que es diu "Habitaciones Cerradas", dirigida per Lluís Maria Güell i protagonitzada per Álex García i Adriana Ugarte. Tinc pendent d'estrena dues pel·lícules, "L'altra frontera" d'André Cruz, i "Las altas presiones" d'Angel Santos, guanyadora del premi a millor pel·lícula de la secció Nuevas Olas del Festival de Cinema de Sevilla. I, si tot va bé, a principis de l'any que ve s'estrenarà la sèrie de "Las aventuras del Capitán Alatriste" a Telecinco, on interpreto a la Infanta Maria Anna d'Àustria.


Com veus el panorama del cinema català i espanyol?


Malauradament tenim un govern que no està ajudant gens als sector. Accions com la de posar l'IVA al 21% per les entrades, fa que la Cultura sigui només un oci, quan hauria de ser més que això. Cada cop es polaritza més els dos tipus de cinema, el comercial, totalment vàlid i necessari per crear indústria i feina, i les pel·lícules més petites, que busquen altres recorreguts per arribar al públic, com són els festivals o Internet.


Com és ser una actriu coneguda per una noia d'Igualada? Com ho vius en el teu dia a dia i amb els teus veïns?


La veritat és que la meva vida és la mateixa que fa uns anys, i faig el mateix que feia. No noto la diferència, i menys a Igualada, on hi tinc la família i les amistats de tota la vida.


Amb quin director t'agradaria treballar?


M'agraden els directors que proposen reptes a l'actor, que l'acompanyen en el viatge i que estan al teu costat treballant i buscant el moment a moment. Tinc molta curiositat per saber com és treballar amb la Mar Coll. Crec que és una dona molt intel·ligent i amb molta sensibilitat.


I actor i actriu?


Òbviament m'encantaria veure treballar els grans, com la Meryl Streep. A nivell estatal em fascinen l'Eduard Fernàndez i en Sergi López.


Per acabar un parell de preguntes sobre el Festival: Què representa per a tu guanyar el Premi Auguri Sita Murt del Festival Zoom d'Igualada?


Em va fer molta il·lusió. És un reconeixement que, tenint en compte les actrius premiades en edicions anteriors, té molt valor per mi. Si a sobre hi afegeixes que els que em premien, el Festival i la Sita, són de la meva ciutat, el valor és doble. Em sento molt afortunada per sentir el recolzament dels de casa. 


Et vam veure recollir el trofeu amb un look "marca de la casa". Estaves esplèndida. Els vestits de les grans ocasions tenen un lloc especial en el teu armari?


Sí, m'agrada arreglar-me per les grans ocasions, però sempre partint des de la comoditat i sentint-me jo. Per això estava tant contenta amb el look del Festival. Normalment els vestits que tinc els puc portar de forma més informal, depenent dels complements.


Moltes gràcies per les teves paraules Diana!!