Parlant amb l'Andrea Vicens de MasterChef3


Avui parlem amb l’Andrea Vicens, finalista de la tercera edició del conegudíssim programa televisiu MasterChef. L' Andrea va deixar petjada durant el seu pas pel reality, no tan sols per les seves dots culinàries, sinó també degut al seu adorable caràcter que la va donar a conèixer popularment com lacuqui. L’Andrea és una amant de la gastronomia, la moda i la odontologia, actualment regenta dos blogs enfocats en gastronomia, moda i lifestyle, un d’ells en la prestigiosa revista ¡Hola!

Foto de presentació de l' Andrea a rtve.esCom una noia que està acabant els seus estudis en odontologia i treballa de model, decideix entrar a un concurs televisiu de cuina com MasterChef?


Jo realment no vaig ser la que va prendre aquesta decisió (riu). La meva mare d’amagat, pensant que era impossible que entrés al reality, em va apuntar. Ella es fixava en que durant el meu temps lliure m’encantava cuinar i, sobretot, organitzar sopars per tenir l’oportunitat de cuinar i sorprendre mitjançant els fogons, però sempre des d’una versió amateur, com qualsevol noia de 20 anys que li agrada cuinar i es motiva a si mateixa cuinant a casa. Vaja, que no havia fet cap tipus de taller ni estudi sobre cuina, tot el que sabia ho havia après mirant canals de cuina, o llegint llibres i blogs, o provant restaurants i preguntant… a mi no em cauen els anells per preguntar! (riures). És així perquè des de fa quatre anys el món de la cuina em crea molta curiositat per la seva infinitat de possibilitats. Com diu el gran Juan Mari Arzak: “¿Tu secreto para llevar 30 en lo más alto? ser humilde, preguntón, estar en la calle y hacer las cosas lo mejor posible.”


Sabem que durant la setmana feu classes, proves en exteriors i a les cuines de MasterChef. Com és viure el dia a dia al programa?


Al principi és una cosa nova per a tu. No estàs acostumat a que estiguin les vint-i-quatre hores del dia dient-te el que has o no has de fer. Partint també, que vius en una casa “aïllada” del món, ja que no ens era permès ni veure la televisió, ni llegir el diari, ni escoltar la ràdio. També, el fet de disposar només de 10 minuts a la setmana per parlar amb la família et transmet encara més aquesta sensació d’aïllament. Això es deu a que avui dia, estem acostumats a que siguis a Australia o a qualsevol part del món, mitjançant el WhatsApp pots comunicar-te i aquesta sensació d’estar lluny d’ algú no és tan forta. A més, les trucades estaven sempre controlades perquè els nostres familiars no ens poguessin explicar res del que succeïa a l’exterior, perquè segons quines informacions ens podien repercutir al concurs.


Els jutges Jordi, Samantha i Pepe es mostren sempre durs amb els aspirants, tot i que moltes vegades també viviu moments molt divertits amb ells. Com és la vostra relació amb els xefs darrere les càmeres? Tens alguna anècdota?


La relació amb els xefs és pràcticament nul·la, no volen que tinguin una relació estreta amb nosaltres perquè a l’hora de valorar els plats siguin el més objectius possible. Tot i que en el meu cas, sí que és veritat que com vaig assolir la tercera posició, va haver-hi més proximitat que amb els aspirants que van marxar les primeres setmanes. Com anècdota, només et dic que mai hagués imaginat que la Samantha em despertaria a crits per entrar a cuines (riures). ( Es refereix als fets succeïts durant el programa on els xefs van irrompre a la casa dels concursants a mitja nit per començar una prova per equips).


Després d’un gran progrés durant tot el programa vas quedar la tercera finalista, quin record t’emportes del teu pas per aquest?


M’emporto un sac ple de molt bons records i un que altre de no tan bo. Però l’experiència és al·lucinant, només la pots viure si entres al reality . Costa trobar la forma d’explicar la sensació de tensió, nervis i, a la vegada, satisfacció que vivies setmana darrere setmana al veure que els teus companys cada vegada eren menys. Però em va servir per veure fins on puc arribar i d’aquí, que sempre em repeteixi una frase que un cop em va dir el meu xicot i que crec que té molt sentit esmentar-la ara: “Sky is the limit” (el límit està al cel). Transmet el meu esperit de lluita i superació, i que no em vaig posar cap límit per mi mateixa, si així hagués sigut, no hauria arribat ni a la meitat.


La quarta edició ja ha començat i hem pogut veure’t de nou a les cuines, aquest cop com a convidada. Què has sentit al trepitjar de nou el plató i estar davant del jurat? Tens cap aspirant favorit per guanyar aquesta edició?


Realment sí que és veritat que una mica nerviosa estava, tot i que a mi no em valoressin en aquesta ocasió, vaig tornar a reviure tots els moments viscuts en aquelles cuines. És inevitable no sentir de nou aquella sensació de nervis i incertesa que et produïa no saber el que hauries de cuinar, sempre sota la pressió d’un rellotge que no s’atura. Tinc un parell d’aspirants preferits que crec que mereixen guanyar. M’arriscaré... d’ entre els nois l’ Ángel i d’ entre les noies la Reichel. Els dos són humils i lluitadors, sento la seva personalitat molt semblant a la meva.


Participar a MasterChef ha canviat la teva vida?


Totalment. Abans d’ entrar al concurs estava acabant el grau en odontologia. Sinó hagués entrat, ara probablement estaria treballant en una consulta dental. I mira per on, en què estic ara ficada! (riu) Tinc un blog de gastronomia i lifestyle (FashionEats) i estic cursant un Curs en Tècniques Culinàries de Vanguardia a la prestigiosa escola de cuina Basque Culinary Center, que és una passada! Estic gaudint molt d’aquest regal i exprimint-lo al màxim.


Ara tens un blog de cuina a ¡Hola! anomenat FashionEATS, i un altre blog personal, andreavicens.com, on parles de dues de les teves grans passions: la moda i la gastronomia. Com aconsegueixes combinar-les? Què és el que més t’agrada d’elles?


Simplement sent jo mateixa i deixant que el blog reflecteixi tot el que a mi m’agrada i faig relacionat amb la moda i la gastronomia. Sí que es veritat que estic donant més èmfasi al tema gastronòmic, sobretot ara que estic cursant els estudis a la BCC (Basque Culinary Center). Tot i així, la moda segueix amb mi i no la penso deixar de banda, la reflecteixo molt al meu compte d’ Instagram personal @andi_vicens.


Quines firmes o dissenyadors tens com a referents? Amb quin d’ells t’agradaria treballar?


Tinc com a referents a dos dissenyadors KM 0. Sita Murt evidentment. Sento la vostra forma de treballar cada col·lecció molt propera a la dona actual sense prescindir de la comoditat, l’elegància i la qualitat. A més, penso que el seu cost es assequible pel públic en general. I Custo Barcelona, contrastant totalment amb Sita Murt. M’agrada tenir com a referents a dissenyadors molt dispars, sempre he pensat que tots tenim un costat més atrevit i un costat més tranquil i naif, i reflexem un costat o l’altre depenent de l’estat d’ànim en el que un mateix es troba. Així és com jo entenc la moda.


Quina és la peça que mai pot faltar a l’armari d’Andrea Vicens?


Una camisa, ja sigui de quadres o de ratlles.


Ets amiga i seguidora de la nostra marca, què és el que més t’agrada de Sita Murt?


Us segueixo molt de a prop des de fa anys, com comentava fa un moment, m’agrada molt com la comoditat, l’elegància i la qualitat s’uneixen en cada una de les vostres col·leccions.


Fa poc ens vas acompanyar en l’obertura de la nostra nova botiga a Girona, on també vas poder conèixer la nova col·lecció SS16. Com la definiries? Quina diries què és la teva peça preferida?


Va ser una agradable primera pressa de contacte amb la nova col·lecció que es portarà aquesta primavera estiu 2016. Em va servir de base per escriure el post Sita Murt/ también en Gerona on explico en què està inspirada la nova col·lecció i mostro algunes de las noves peces, els seus colors i teixits. La meva peça estrella és una bomber que combina el taronja i el rosa fluor de la col·lecció càpsula by Sita Murt, és una delícia! M’encanta perquè és súper lleugera i versàtil; la combines amb uns jeans i unes bambes Stan Smith i et queda genial, de la mateixa forma que si la combines amb un vestit i uns tacons vas ideal per sortir a sopar.


Tens experiència en moda i segueixes les tendències, quins consells donaries a les nostres seguidores per estar al dia aquesta temporada de primavera estiu 2016?


Espatlles al descobert, serrells, volants i quadres. Amb això ho dic tot… Ah! i les peces d’ant segueixen amb nosaltres aquesta primavera estiu.


Com comentaves, aquest mes d’abril has començat el Curs de Tècniques Culinàries de Vanguardia al Basque Culinary Center, el teu premi com a tercera finalista del programa. Com planteges el teu futur professional? T’encaminaràs cap a la odontologia, la moda o la gastronomia?


Només fa una setmana que estic fent el curs i he al·lucinat. Les instal·lacions i la qualitat del contingut impartit a les classes són de 10! El fet de que m’estigui agradant tant aquest curs, fa que la meva passió per la cuina creixi encara més. Vull esperar a finalitzar el curs per valorar com vull que sigui el meu futur, ja que tinc molts fronts oberts, però como sempre m’han inculcat a casa: “ Fes el que et faci feliç i amb el que et sentis realitzada”. Passats aquests dos mesos ja veuré cap a on m’encaminaré. Tot i així, estic molt contenta, de moment, amb el camí que estic seguint ara.


Moltes gràcies per deixar-nos conèixer-te una miqueta més. Et desitgem el millor en tots els teus projectes i futur professional.


Moltes gràcies a vosaltres. Un plaer poder mostrar-vos un miqueta més de mi (riu).


L' Andrea lluïn la nostra Bomber, la seva peça preferida de SS16, a Madeleine Mon Amour

L' Andrea a la inauguració de la nostra botiga de Girona descobrint la nova col·lecció SS16