Viu Sant Jordi
23 de abril, Sant Jordi, festa del llibre i la rosa a Catalunya, una festa plena de màgia, roses i molts llibres. La tradició mana regalar un llibre o una rosa a les persones que estimes, i novament aquest any, el nostre equip ha volgut ajudar-vos amb la vostra elecció. Hem conversat amb els llibrers de les llibreries més emblemàtiques i pròximes a les nostres botigues Sita Murt a Catalunya perquè ells mateixos siguin qui us facin les recomanacions dels millors llibres del 2017.


Volem agrair a totes les llibreries la seva col·laboració i dedicació. A la part inferior, trobareu totes les dades de contacte de cada una d’elles perquè les visiteu i gaudiu de tot el que tenen per oferir-vos.LA CENTRAL | BARCELONA


Llibreria especialitzada en Filosofia, Història, Ciències Socials, Antropologia, Estudis Clàssics i Art, està dotada d'un important fons dedicat al pensament contemporani. L’àrea d’Humanitats té un fons permanent que actualment supera els 80.000 volums.


US RECOMANA:


Buenos días, guapa , de Maxie Wander.

Editorial: Errata Naturae

Llengua: Espanyola


SINOPSI

“A mediados de los años setenta, Maxie Wander se reúne, una a una, con diecinueve mujeres y conversa con ellas, las escucha atentamente. «Lo decisivo para mí cuando empecé este proyecto era si una mujer tenía las ganas o el valor de contar cosas de sí misma». Wander —hasta entonces escritora, secretaria, reportera y fotógrafa— se hizo famosa instantáneamente al publicar este extraordinario libro sobre la vida de las mujeres de su país. No sólo cómo eran aquellas vidas, sino cómo hubiesen querido que fuese cada una de ellas: con qué soñaban, qué deseaban y qué tenían que soportar día a día. Sus respuestas trazan un mapa fascinante. Publicado en la República Democrática Alemana en 1977, fue desde el momento mismo de su publicación un libro de culto en ambas Alemanias y vendió millones de ejemplares: nunca antes se había publicado un texto semejante: lo que aquí se cuenta no se había contado nunca de este modo, y, sorprendentemente, sigue siendo muy actual. Palabra de mujer.”


OPINIÓ 
Un llibre sobre el dia a dia de las dones a la RDA, no tan sols com són les seves vides sinó també com les havien somiat. Publicat al 1977 es va convertir en un llibre de culte en ambdues Alemanyes.


Aquest deu ser el lloc , de Maggie O'Farrell.

Editorial: L´Altra Editorial

Llengua: Catalana


SINOPSI

“El Daniel i la Claudette són una parella improbable: ell és de Nova York però viu perdut enmig del no-res a Irlanda, i ella és una ex-estrella de cinema francesa que ha triat viure aïllada del món. Tenen una relació apassionada, intensa i tempestuosa. Un dia reapareix una dona amb qui Daniel va perdre el contacte fa anys i es veu llançat en una espiral irracional i incontrolable que amenaça la fràgil estabilitat de la seva vida...”


OPINIÓ 
No podem fugir del passat però si fer-lo servir per entendre millor aquests personatges que es presenten en diversos moments del temps en el que dura aquesta història.BORN-BESTIARI | BARCELONA


La llibreria del Born-Bestiari vol ser també un aparador de la cultura catalana, posant a disposició dels visitants aquells títols que, editats originàriament en llengua catalana, han estat traduïts a altres llengües, així com els llibres que, editats originàriament en altres llengües, tracten de la ciutat de Barcelona o altres aspectes de la història i cultura catalana.


US RECOMANA:


Geografía humana y otros poemas , de Gloria Fuertes.

Editorial: Nórdica Libros

Llengua: Espanyola


SINOPSI

En motiu del centenari del naixement de l’autora, l’editorial Nórdica Libros publica aquest volum amb una selecció de poemes escrits per la poeta madrilenya entre 1950 i 2005. El llibre conté il·lustracions de Noemí Villamuza i es remata amb el poema que José Hierro va escriure per a ella, “Hablo con Gloria Fuertes frente al Washington Bridge”.


OPINIÓ

Una joia. Com gairebé totes les que edita aquesta curosa editorial, on es combina text i material gràfic. És una obligació recuperar una poeta que sovint s’ha infravalorat. Només recordada per l’obra que va dedicar a públic infantil i que, tots plegats, amb algunes imitacions televisives, vam reduir a la categoria d’acudit. Una autora que era, i segueix sent, molt més: parla d’amor, de guerra, de soledat, de festa, de suïcidi. Obertament que, defensava l’amor lliure, el pacifisme, el feminisme, l’ecologisme i el surrealisme. I tot, amb un déu propi.Des del balcó , de Teresa Muñoz.

Editorial: Amsterdam

Llengua: Catalana


SINOPSI

Mentre lluita per ser ella mateixa i que ningú domini la seva vida, una escriptora a punt de fer els cinquanta hereta un pis de la seva mare en ple barri Gòtic, el barri on ella va créixer i que ara veu transformat. La descoberta d’aquest espai la portarà fins a un crim comès a la Barcelona de la postguerra, amb el reflex d’una època i unes condicions d’injustícia social que van mutilar les esperances de molta gent.


OPINIÓ

Vam descobrir Teresa Muñoz amb la seva primera novel·la “Com si fos ahir”, i ara la seguim recomanant perquè el seu talent literari és inqüestionable. Amb aquest segon llibre, l’autora creix. Des de les primeres pàgines, amb una minuciosa descripció del pis que dóna peu a la narració, ens destrena una història on demostra que domina l’intriga, així com la capacitat d’emocionar i commoure. A més, es compromet amb la denúncia necessària d’una època molt fosca del nostre passat més recent, alhora que homenatja aquells que la van patir.
LLIBRERIA GELI | GIRONA


La Llibreria Geli és una de les més antigues de Catalunya. Establiment històric de la ciutat de Girona, va ser fundat l'any 1879. Disposa d'un fons de més de 200.000 títols, permanentment actualitzats, amb seccions especialitzades de Dret, Psicologia-Autoajuda, Art, Informàtica i Filosofia.


US RECOMANA:


La uruguaya, de Pedro Mairal

Editorial: Libros del Asteroide

Llengua: Espanyola


SINOPSI

“Tendría que haber un curso para criar hijos. Tanto curso de preparto y después nace y cuando llegás a tu casa por primera vez no sabés ni dónde ponerlo. ¿Dónde lo apoyás, en qué parte de la casa va ese viejito mínimo, ese haiku de persona? Nadie te enseña. Nadie te advierte lo duro que es no dormir, renunciar a vos mismo a cada rato, postergarte. Porque no volvés a dormir ocho horas seguidas nunca más, tu banda sonora permanente pasa a ser La Reina Batata, para coger tenés que programar con un mes de anticipación un fin de semana sin niños, vas al cine solo a ver pel·lículas donde unos peluches hablan en mexicano, y tenés que leer catorce veces por día el librito del rinoceronte.”


OPINIÓ

Una molt bona novel·la d’un autor argentí (¡un altre!) excepcional. Amb la promesa d’una trobada eròtica, i amb l’excusa d’anar a buscar uns dòlars que li han pagat per uns llibres que encara no ha escrit, el protagonista del llibre, argentí, viatja a Montevideo. Com bé diu Gabriel Candirola en una ressenya d’aquest llibre, “la novel·la investiga les diferents maneres amb què el desig articula l’amor, els diners i la literatura”.


Il·lusions elementals , de Ponç Puigdevall

Editorial: Edicions 62

Llengua: Catalana


SINOPSI

“[...] el dia que vaig haver de reconèixer el que em trasbalsava, el dia que no vaig poder fingir més i vaig haver d’acceptar que tenia molta set d’alcohol, que només amb l’alcohol aniquilaria l’angoixa que em travessava el cos i la ment, vaig afanyar-me a confessar a l’Agustí que no esperés l’escriptura de cap novel·la perquè, a pesar de totes les condicions favorables que m’havia ofert, estava estilísticament i verbalment mort: no era que em fallés la imaginació, o que no posseís un arsenal de vivències susceptibles d’esdevenir literatura, sinó que només es tractava de la imperícia de transformar els fils argumentals en una forma plena de paraules que sonessin amb alegria de la millor manera possible.”


OPINIÓ

Una novel·la sense atenuants, en cru, escrita per un autor ―ganxó i amb un ganxo d’esquerra que pot deixar noquejat el lector a les primeres de canvi― volgudament “maleït”. En paraules de Vicenç Pagès Jordà, escriptor i crític literari, “la part central del llibre mostra la indigència en primera persona, el refugi en institucions caritatives, la convivència amb personatges devastats, les formes de l’autodestrucció, la fatiga i la maldat. Són pàgines d’una cruesa excepcional.”
LLIBRERIA AQUALATA | IGUALADA


Disposa d’un ampli assortiment de llibres i seccions de literatura infantil i juvenil, literatura per a adults, assaig, llibre pràctic, diccionaris, llibres de butxaca, guies de viatge, història, música, etc. Ofereix també una secció de papereria, complements del llibre i joguines didàctiques. A més de jocs de taula i productes de merchandising.


Des del primer dia, l’ Aqualata forma part de la cooperativa BESTIARI destinada a la logística i serveis juntament amb diverses llibreries d’arreu de Catalunya i Andorra.


US RECOMANA:


Patria , de Fernando Aramburo

Editorial: Tusquets

Llengua: Espanyola


SINOPSI

El día que ETA anuncia el abandono de las armas, Bittori decide ante la tumba de su marido regresar al pueblo donde vivieron. Allí su presencia altera la falsa tranquilidad del pueblo. El reencuentro con antiguas amigas con las que ahora solo hay silencio y sospecha, la fuerza del pasado, la imposibilidad del olvido y la búsqueda de la necesidad de perdonar para seguir viviendo.


OPINIÓ

Una magistral novel·la amb aire de clàssic plena de personatges brillantment creats i connectada a una dura realitat que vol comprendre i no jutjar.Quan arriba la penombra , de Jaume Cabré

Editorial: Proa

Llengua: Catalana


SINOPSI

Un nen poruc que es rebel·la contra la tirania d’un educador, un candidat al Nobel davant d’una visita inoportuna, un escriptor que amenaça el seu editor... i en tots els relats, la penombra.


OPINIÓ

Jaume Cabré torna a l’actualitat literaria amb una brillant col·lecció de relats plenes de sensibilitat i coratge on malgrat aquesta penombra que ho envolta tot, hi ha espai per la fantasia, la ironia i el joc. Un plaer literari.
GALATEA LLIBRES | REUS


Es tracta d’una llibreria de fons general amb un nombre important de seccions especialitzades per afavorir les demandes de qualsevol client que desitgi passar una estona amb ells. Durant aquests anys, Galatea s’ha posicionat com una de les deu primeres llibreries independents a Catalunya i és reconeguda a l’estat espanyol, on el seu programa informàtic propi de gestió per llibreries està molt valorat.


US RECOMANA:


Tierra de campos , de David Trueba.

Editorial: Anagrama

Llengua: Espanyola


SINOPSI

Amb l’objectiu d’enterrar al seu pare al poble on va néixer, Daniel emprèn un viatge en un vehicle molt particular, un cotxe fúnebre conduït per un xofer equatorià, pintoresc i xerraire de la millor estirp còmica. Però, qui és Dani Mosca? Potser és només un tipus que fa cançons, sobretot cançons d’amor. Però també és un el nen que va créixer a un barri humil, que va trobar l’amistat més profunda de manera accidental, que va viatjar i gaudir del seu ofici i que va sostenir la seva vida en un equilibri precari però resistent entre el desig i la realitat.


OPINIÓ

David Trueba torna a desplegar el seu prodigiós puls narratiu per projectar una mirada aguda i reflexiva sobre les paradoxes i les perplexitats que rodegen la nostra existència. El resultat és un llibre que palpita, un llibre que ens presenta un viatge profund i intens, sensible i directe, on es perceben les cicatrius del pas del temps.


Aquesta novel·la es llegeix, a estones, com una cançó. Conté la visió personal d’un temps i uns espais en els que el Dani Mosca, el protagonista, va construir una identitat pròpia a força d’ideals i somnis, d’ autoenganys i mentides. Barreja l’ humor i la melangia, parla de la família de la soledat, dels conflictes del amor i del desig, de la frustració professional i emocional i, sobretot, de la passió per aprendre. Aquest és el segell distintiu de Trueba, el que segurament el converteix en un dels millors narradors en llengua castellana.Ha anat així , de Natalia Ginzburg

Editorial: Edicions de la ela geminada

Llengua: Catalana


SINOPSI

“Ha anat així” és la segona novel·la publicada per Natalia Ginzburg i que ara Edicions de la Ela Geminada ofereix per primera vegada en llengua catalana. Aquesta novel·la ens explica la historia d’un amor desesperat i gelós, una confessió dictada per la dolorosa lucidesa d’una esposa que, durant anys, ha suportat les infidelitats del seu marit. Això provocarà que els seus sentiments, passions i esperances l’aboquin a extraviar-se inexorablement.


OPINIÓ

Natalia Ginzburg és una escriptora que sempre ha agradat a tots aquells que gaudeixen amb la bona literatura. Amb un llenguatge dur i directe, Ginzburg ens parla de l’amor i la soledat amb la cruesa i desesperació que brolla d’una dona enganyada pel seu marit. Aquesta reflexió introspectiva que pateix la protagonista ens ajuda a comprendre una mica millor els sentiments que envaeixen una parella desgastada, unida per la costum i la paternitat i amb greus problemes de comunicació.


Es tracta, doncs, d’una història d’amor trista però meravellosa, on els dos protagonistes s’estimen i s’odien amb la mateixa intensitat i on el lector descobrirà una nova dimensió de la tragèdia amorosa. Imprescindible.
LA CENTRAL | BARCELONA

C/ Mallorca, 237. 08008 Barcelona  web


BORN-BESTIARI | BARCELONA

El BORN CCM Plaza comercial, 12. 08003 Barcelona web


LLIBRERIA GELI | GIRONA

C/ Argenteria 18 - Cort-Reial 19. 17004 Girona web


LLIBRERIA AQUALATA | IGUALADA

C/ Sant Josep, 14 08700, Igualada web


GALATEA LLIBRES | REUS

C/ Jesus, 5-7. 43201 Reus (Tarragona) web